طبابت

گر طبیبانه بیایی به سر بالینم ///// به دو عالم ندهم لذت بیماری را

طبابت

گر طبیبانه بیایی به سر بالینم ///// به دو عالم ندهم لذت بیماری را

مشخصات بلاگ

در عصر حاضر سه مکتب طبی به طور عمده نفس می کشند:
طب قدیم!
طب جدید!
طب تلفیقی!
اکثر مطالبی که به اسم طب سنتی و طب قدیم در جامعه تبیین می شود در واقع طب تلفیقی هست!!!
اما بنده در اینجا فقط و فقط قصد دارم به ترویج طب قدیم که پایه ای وحیانی دارد بپردازم.
باشد که مقبول افتد!

نویسندگان

گیاه شناسی(22)

پنجشنبه, ۱۴ اسفند ۱۳۹۳، ۰۸:۰۶ ب.ظ

 

شلغم

دیسقوریدوس گوید : شلغم بیابانی و کاشتنی دارد . شلغم بیابانی شاخه های بسیار دارد و در ویرانه ها روید و به درازی یک ذرع بالا می آید و ساقه اش صاف و برگها صاف و به پهنای انگشت شست پا کمی زیادترند . همچون باقلی ثمرش در نیامک است و چون باز شد نیامکی دیگر پدید آید که تخمهای سیاهرنگ ریز در آن است و تخم را بشکنی داخلش سفید است . در علاج سرمایی که خلطهای فروشده را ببار آورده نافع است . و از داروهای تنقیه کننده مانند داروهایی ساخته از آرد لوبیا گرگی و غیره از قبیل آرد گندم و باقلی و گاودانه است. نوعی دیگر از شلغم هست که از شلغم نامبرده کم غذا تر است و اگر قبل از سم تخم آنرا خودره باشند تاثیر سم را خنثی می کند .

مزاج :هر دو نوع شلغم در دوم گرم ودر اول تر هستند .
خاصیت :جالینوس فرماید : شلغم را اگر خوب بپزند غذایی بسیار و متراکم می دهد .و اگر همیشه خورند سبب بند آمده ها می شود و بادزاست .شلغن با آب نمک پخته کم غذا تر است . بهترش آن است که با گوشت چرب بپزند .
آرایش:اگر شلغمی را بسوزانند و موم و روغن گل در وسط آن بریزند و بر خاکستر گرم بگذارند تا موم بگذارد علاج داء الثعب  کهنه است .
قرحه :همین کار در ترک های چرکین ناشی از سرما مفید است و اگر شلغم پخته را بر ترکهای مذکور نهند باز مفید است .
سینه :شلغم پخته با گوشت چرب ، سینه و گلو را نرم می کند .
اندام های غذا :شلغم با گوشت پخته غذای بسیار دهد و گرده را گرمی بخشد . شلغم زیاد در معده ماندگار است .
مفاصل :آب پزش را بر نقرس بپاشند بسیار سودمند است . با گوشت بپزند پشت را گرم کند .
چشم :گویند خوردن خام  و پختۀ شلغم به نفع چشم است .

 اندام های راننده :شلغم منی بوجود آرد و شهوت انگیز است . تخم شلغم نیز شهوت انگیز است . خوردن برگ شلغم بول راریزش دهد .شلغم پخته با آب و نمک کمتر شهوت انگیز است .

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی