چه نانی مصرف کنیم؟
(هوالناظر)
به استناد فرموده ی مرحوم بوعلی و جناب رازی و حکیم جرجانی،بهترین نان دارای مشخصاتی است که ذیلا ذکر می شود.
نان نازک؛نان سفید؛نان بدون سبوس؛نان معتدل الحراره درهنگام خوردن و چه بسا خنک.
همونطور که بارها شنیده اید گفته میشود که نان سنگک وبربری چون دارای سبوس هستند پس مطلوب هستند!!!
اما این نکته مورد توجه قرار نمی گیرد که این نانها به علت هیئت و مدل پختی که دارند ایجاد کننده ی مریضی می شوند.
به طور مثال مصرف این نان ها ایجاد هیضه میکند یا به تعریف جناب جرجانی ایجاد تُخَمه میکند.
خود تخمه مقدمه ای است بر امراض معدی،کبدی،روده ای و مفصلی.
حقیر در مشاهدات خود برای کسانی که مشکل مفاصل دارند از باب امتحان فقط وفقط این دونان را پرهیز دادم که به لطف خدا مفید افتاد.
لازم به ذکر است که این نظر بنده می باشد وتقریبا عزیزان طب سنتی(تلفیقی)امروزی اعتقادی به این نظر ندارند و از باب الانسان ممکن الخطا؛خود را بری از اشتباه نمیدونم.
اگر دوستان نقدی یا پیشنهادی دارند بفرمایند
بمنه وکرمه!!
با سلام و تشکر از شما
یه سوال در مورد نون داشتم.پس مگه نمی گویند حضرت علی علیه السلام
نون سبوس دار می خوردند؟