طبابت

گر طبیبانه بیایی به سر بالینم ///// به دو عالم ندهم لذت بیماری را

طبابت

گر طبیبانه بیایی به سر بالینم ///// به دو عالم ندهم لذت بیماری را

مشخصات بلاگ

در عصر حاضر سه مکتب طبی به طور عمده نفس می کشند:
طب قدیم!
طب جدید!
طب تلفیقی!
اکثر مطالبی که به اسم طب سنتی و طب قدیم در جامعه تبیین می شود در واقع طب تلفیقی هست!!!
اما بنده در اینجا فقط و فقط قصد دارم به ترویج طب قدیم که پایه ای وحیانی دارد بپردازم.
باشد که مقبول افتد!

آخرین نظرات
نویسندگان

گیاه شناسی (12)

سه شنبه, ۱۲ آذر ۱۳۹۲، ۰۷:۲۹ ب.ظ

دارچین (دارصین) :

چندین نوع دارچین است . و نام های متعدد دارد : دارچین خوب که به سیاهی زند وکوهی و ستبر است ( غلیظ ) .  دارچین سفید و سست که ریشه اش از هم پاشیده و سیاهرنگ است و صاف است و کمتر گره دارد . دارچینی که به سبزرنگی مایل و مزه اش همان مزۀ ( سلیخه ، دارچین ختایی ) استو پوستش به پوست آن شبیه و برنگ سرخ است که این نوع تا مدتها قوتش می ماند و بویژه اگر کوبیده شود و به وسیلۀ محلولی قرص گردد. دیسقوریدوس گوید : نوعی از دارچین بوی خوش دارد که تقریباً به بوی فیجن یا بوی زیرۀ سیاه شباهتی دارد . گرم است و زبان گز و کمی شوری و گرمی در آن موجود است . اگر با ناخن حک کنی زود خرد نمی شود. و هرگاه شکست آنچه در میان شاخه هاست . ریز است و به خاک نرم می ماند . و اگر خواهی بیازمایی یک حبه – قطعۀ کوچک – از ساقه ای جدا کن و بیازمای که آسان تر است . زیرا خرده های با هم شاید با مواد دیگری مخلوط باشند و آمیزۀ بیگانه در آن موجود باشد . همو گوید : نوعی دارچین هست که آنرا دراچین دروغین گویند .تا اندازه ای بویی هم دارد . زبر است و کم تاثیر . دارچینی هست که آنرا داچین زنگی نامند . سیمای دارچین می دهد ولی فرق در میان آنها تندبویی است . دارچینی که به ( قرفه ) مشهور است در اصل و فراوانی گره همان دارچین است .

ولی دارچینی است چوبی که چوبهای دراز و محکم دارد و بوی خوش آن از بوی دارچین کمتر است . برخی عقیده دارند که قرفه از تیرۀ دارچینی ها نیست و مزاجش نیز با دارچین تفاوت دارد . گاهی از داچین دروغین روغن گیرند و نگاه دارند .

گزینش : بهترش آن است که بوی خوش دارد و تند مزه است و زبان را نیازارد ، رنگش صاوف و بدون آمیزه است . دیسقوریدوس گوید : در میان این قسمت از دارچینها بهترش آن نوع است که تازه باشد و رنگش میانه ای از خاکستری و سیاه و سرخ باشد ف صاف و دور از زبری است . شاخه ها باریک و به هم نزدیک ، در مزه اش شیرینی وشوری و کمی سوزش حس شود.چندان کم مایه نباشد . و یکی از علامت خوبی آن است که بویش بر سایر دارچین چیره باشد و با وجود او بوی دیگر حس نشود . نوع بد دارچین  ، دارچین ( اسنی ) یا کندری یا ( دارچین ختایی ) یا داری بوی بسیار تند است . همچنین سفید و زود شکن ، سنگینی که در آب ته نیشین می شود . صافی که تنه زبر دارد .خوب نیستند . دارچین را باید کوبید و از آن قرصها ساخت و گرنه بعد از مدت پانزده سال و بیشتر قوت خود را از دست می دهد . بهتر آن است که ریشۀ صحیح را بکار برند و قرص سازند . و به خرده ها اهمیت ندهند . بهترین دارچین آن است که در ابتدای آزمایش بینی را از بوی خود چنان پر کند که نگذارد نوع بدتر از آن را حس کنیم .

مزاج : در سوم گرم و خشک است .

خاصیت : دیسقوریدوس گوید : همۀ دارچین ها گرمی بخش ، باز کن  و زدایندۀ عفونت و بسیار لطیف و جذب کننده هستند .و علاج همه نیروهای تباه ، خطهای زنگاری و فاسد می باشند . روغن دارچین گدازنده ، بسیار گرم و تحلیل برنده است .

آرایش : محلول آنرا بر لکه ها و نقطه های عدسی مالند و با سرکه علاج  جوشهای شیری است .

زخم و قرحه : در مداوای اکزما و قروح مفید است .

مفاصل : در علاج لرزه روغن دارچین تاثیری عجیب دارد .

سر : برای زکام خوب است . روغنش سرگرانی آورد .دماغ را می پالاید و رطوبات دماغ را برچیند . مسکّن درد گوش است وضمن داروهای آن است .

چشم : خوردن و به چشم کشیدنش تم و تیرگی چشم را می برد . و رطوبت غلیظ چشم را می زداید .

سینه : داروی سرفه است . سینه را می پالاید . ورمها  را می رساند

کبد : بند آمدنیهای کبد را باز کند و کبد را توان بخشد .

اندامان غذا : رطوبت معده را برچیند و معده را قوی کند و داروی استسقا است .

اندامان دفعی : دارچین را با کمی روغن زیتون و موم و زردۀ تخم مرغ مخلوط کنند درد و ورم زهدان و کلیه را دوا کند .و اگر تنها باشد قوتی بیش از لازم دارد و سفتی به بار آورد . دارچین بول وحیض را براه اندازد . بچه را می اندازد . اگر با زیرۀ سیاه باشد علاج بواسیر است .

تبها : برای تب و لرز مفید و بویژه اگر با روغن تن را آلایند بهتر است .

زهرها : ضد حشرات موذی است . اگر با مرّ باشد پادزهر کژدم است . جانشین پوست دارچین ختایی یا دوچندان آن کبابه یا دو وزن آن ابهل به جای آن بکار برند .

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی