معالجه بدنهاى حساس
برخى کسان هرآن براى بهم خوردن اعتدال مزاج آمادگى دارند. سبب هاى این حالت عبارتند از:
1- امتلاء، در این صورت باید اندازه خلطها تعدیل گردد.
2- وجود خلطهاى نارس که باید کیفیت آنها تعدیل شود و غذاى این اشخاص در حد متعادل- بین کم و زیاد- باشد. تعدیل خلطها با تعدیل مقدار غذا، انجام ورزش زیاد و مالش دادن قبل از شست وشو عملى مى گردد، بشرطى که شخص به شست وشو و ماساژ عادت داشته باشد در غیر این صورت ورزش و ماساژ باید سبک باشد. همچنین غذا را نباید یکباره تناول کنند و سیر شوند، بلکه آرام و بطور منقطع آن را میل نمایند. اگر بدن شخص به آسانى عرق مى کند و عادت به عرق کردن دارد، چنانچه تعرق ملایم باشد گاهى بد نخواهد بود.
اگر تاخیر در غذا خوردن سبب ریزش زهره به معده نمى شود، باید غذا را بعد از استحمام تناول کند و اگر بیم ریزش آن بمعده مى رود غذاى خود را بخورد. همان طور که گفتیم چنانچه مانعى براى تاخیر غذا نباشد، وقت صحیح براى غذا چهار ساعت بعد از ساعت ظهر استوائى است. لیکن اگر تاخیر غذا سبب ریزش زهره به معده شود بناچار وقت غذا را باید جلو انداخت و اگر بعد از غذا نشانه هاى بند آمدن در کبد احساس گردد، چاره آن با مواد بازکنندهاى است که مناسب وضع مزاجى وى مى باشد و ما در صفحات قبل آن را تذکر دادیم.
اگر دردى در سر احساس شود باید با پیاده روى آن را برطرف سازد. اگر طعام در معده اش تباه شد، چنانچه خودبخود سرازیر شود چه بهتر وگرنه تو آن را بوسیله زیره و انجیر خمیر شده با هرطمان که قبلا توصیف کردم سرازیر کن.
نسخه انگلیسى:« اگر تأخیر در غذا خوردن سبب پس زدن صفرا به معده نشود بهتر است بعد از استحمام غذا صرف شود در غیر این صورت بهترین زمان صرف غذا ساعت چهار( ظهر) است. در هر صورت هنگامى که صفرا در معده جمع شود همانطور که در بالا گفته شد باید غذا زودتر تناول شود».